Metodický rozbor témy Typy ekonomík - Kostelníková, Mária
Pochopeniu odlišností jednotlivých typov ekonomík a logické pochopenie prepojenosti ekonómie a hospodárskej politiky štátu a dôsledkov jej uplatňovania pre stav a ďalší vývoj hospodárstva štátu. Vypracovanie metodického postupu dvoch vyučovacích hodín z oblasti poznania ekonomických systémov, ich odlišností, poznať ich výhody a nevýhody formou výkladu spojeného s rozhovorom, ktorý by nútil žiakov sledovať obsah, rozmýšľať a byť aktívnym. Motivácia žiakov k sledovaniu diania okolo seba.