<The> Role of the common trade policy in the proces of the European Union enlargement - Silná, Zuzana
Rozširovanie Európskej únie, záujem o členstvo zo strany nových štátov, zo strany EÚ však nemožno očakávať súhlas s ich vstupom. V takýchto prípadoch môže obchodná politika plniť niekoľko úloh: obchodné dohody môžu nahradiť úplnú integráciu, môžu túto integráciu oddialiť, alebo podporovať. Príspevok sa zaoberá poslednou úlohou spoločnej obchodnej politiky, ktorá sa prejavila v rozšíreniach únie a možno ju pozorovať aj v súčasnosti vo vzťahu ku krajinám Západného Balkánu.