Metodický rozbor témy Typické zmeny súvahových stavov, Precvičovanie typických zmien súvahových stavov - Chrapeková, Mária
Metodický rozbor dvoch vyučovacích hodín, ktoré svojim obsahom patria do predmetu účtovníctva v druhom ročníku, do tematického celku základy podvojného účtovníctva: 1. téma - typické zmeny súvahových stavov, 2.téma – precvičovanie typických zmien súvahových stavov. Cieľom je vytvoriť pomôcku resp. návod, pre učiteľov účtovníctva stredných škôl zvlášť obchodných akadémií tak, aby pri jeho vyučovaní dokázali žiakov vtiahnuť do problematiky a vzbudiť u nich skutočný záujem o predmet, čo je polovicou úspechu pri štúdiu.