Problematika rasistického extrémizmu na Slovensku - Koganová, Viera
Vymedzenie základných pojmov. Extrémizmus, jeho charakteristické črty. Tri základné štádiá vo vývoji extrémizmu ako sociálneho javu.Tri základné orientácie extrémizmu na Slovensku v súčasnosti - pravicovo orientovaný (rasizmus, fašizmus, nacizmus, neonacizmus), ľavicovo orientovaný (prezentovaný anarchistickými a antiglobalistickými ideami), nábožensky orientovaný. Rasizmus, rasistickí extrémisti na Slovensku. Neonacistické a rasovo extrémistické zoskupenia pôsobiace na Slovensku.