Od fast foodov k slow foodom - Marušková, Jaroslava
Medzinárodné hnutie Slow-food ako protipól k narastajúcej uniformnosti gastronómie. Vzdelávanie verejnosti v oblasti tradičnej národnej a regionálnej gastronómie. Vznik tzv. Archy chutí. Návrat k tradičnej gastronómii. Rozvoj gastroturistiky.