Definície ekonomických ukazovateľov ako súčasť etapy štatistického zisťovania stavu národného hospodárstva a jeho častí - problém definície pridanej hodnoty - Chajdiak, Jozef
Štatistika ako univerzálna veda. Úlohy štatistiky. Štatistické skúmanie. Typy ukazovateľov ekonomického výstupu. Ukazovateľ pridanej hodnoty.