Euroázijská sieť sa spolieha na Transsibírsku magistrálu - Pálková, Dana
Efektívne využívanie Transsibírskej magistrály aj vďaka rastu čínskej ekonomiky. Výhody Transsibírskej železnice pred námornou a leteckou dopravou. Snahy o zníženie času prepravy. Čínsky železničný koridor. Príprava štúdie o možnosti výstavby širokorozchodnej trate na Slovensku. Fínske plány. Železničná hodvábna cesta. Záujem ropných firiem. Krátka história výstavby Transsibírskej magistrály.