Ľudský kapitál a význam celoživotného vzdelávania - Dováľová, Gabriela, 1982-
Vývoj teórií ľudského kapitálu s dôrazom najmä na chicagskú školu. Celoživotné vzdelávanie ako významný faktor v boji proti nezamestnanosti. Vzájomná súvislosť miery celoživotného vzdelávania a reálneho ekonomického rastu v členských krajinách EÚ. Strategické ciele rozvoja celoživotného vzdelávania v SR.