Spoločenská zodpovednosť firiem - Dzurová, Mária
Spoločenská zodpovednosť je rysom novej ekonomiky. Znamená spojenie a prepojenie ekonomických záujmov firmy so zodpovednosťou voči spoločnosti, vlastným zamestnancom, životnému prostrediu. Spoločenská zodpovednosť z pohľadu marketingu prináša firme určité konkrétne výhody ako zlepšenie imidžu firmy, podporu inovácií, vytváranie dôvery, budovanie značky. Tieto výhody sú z pohľadu marketingu významné. Spoločenská zodpovednosť na Slovensku je založená na dobrovoľnoati. Niet pochýb o tom, že sa stane štandardnou súčasťou manažmentu firiem, teda riadiacich procesov.