Disparita regiónov sa stále prehlbuje - Buchta, Stanislav
Vo vnútornej regionálnej politike zohrávajú dôležitú úlohu nielen priame zahraničné investície, ale aj podpora poľnohospodárstvu z rôznych zdrojov. Finančné injekcie poľnohospodárstvu sa neprejavujú na rozvoji vidieka iba pozitívne. Projektovo orientované a priame podpory, program Sapard. Štruktúra poskytovaných podpôr. Reálne efekty podpôr.