Hlavné zmeny prostredia podnikov vplývajúce na predaj - Kita, Jaroslav
Význam predaja v období, keď internacionalizácia a európska integrácia vedú k zvýšeniu konkurencie a k zmenám prostredia podnikov. Šesť hlavných zdrojov zmien, ktoré vytvárajú rámec súčasných a budúcich obchodných vzťahov: ekonomické prostredie, konkurenčné prostredie, trhoví sprostredkovatelia, koneční spotrebitelia, nové komunikačné a informačné technológie, interné faktory organizácie.