Manažment dodávateľského reťazca - Reiff, Marian, 1978-
Manažment dodávateľského reťazca - koordinácia a kooperácia činností pri produkcii s dodávateľmi a zákazníkmi a optimalizácia celého chodu dodávateľského reťazca. Dodávateľský reťazec ako systém subdodávateľov, výrobcov, distribútorov, predajcov a zákazníkov, medzi ktorými prúdia materiálové, finančné, informačné a rozhodovacie toky. Vlastnosti dodávateľského reťazca: sieťová štruktúra, dynamické prostredie, neurčitosť, viackriteriálnosť, väčší počet rozhodujúcich subjektov. Strategická, taktická a operatívna úroveň manažmentu dodávateľského reťazca.