Vybrané aspekty zdaňovania tabakových výrobkov v krajinách EÚ - Solík, Ján
Systém daní vzťahujúci sa na tabak a tabakové výrobky je značne komplikovaný. Vyše tridsaťročná harmonizácia nedosiahla svoj cieľ. Rozdiely medzi členskými štátmi sú veľké a týkajú sa nielen daňových sadzieb a daňového zaťazenia, ale aj cien pre konečných spotrebiteľov. Využitie ukazovateľa MPPC pri harmonizácii zdaňovania tabakových výrobkov.