Použitie martingálu pri modelovaní peňažných tokov životného poistenia - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Martingály sa v životnom poistení objavujú v oblasti modelovania peňažných tokov. V súčasnej poistnej matematike sa táto problematika objavuje pod názvom testovanie zisku v životnom poistení. Peňažné toky vyjadrujúce stratu poisťovne tvoria základ použitia teórie martingálov v životnom poistení. Pri modelovaní bol použitý časovo diskrétny model, v príkladoch použitá časová jednotka jeden rok.