Rovnováha v malej otvorenej ekonomike a Mundellov-Flemingov model - Zemanová, Viera
Analýza vplyvu fiškálnej a monetárnej politiky na rovnováhu hospodárstva na základe jednoduchého Mundellovho-Flemingovho modelu. Mundellov - Flemingov model. Agregovaný dopyt a IS krivka. Agregovaný dopyt a LM krivka. Platobná bilancia a PB krivka v podmienkach plávajúceho výmenného kurzu. Rovnováha. Fixný výmenný kurz verzus plávajúci výmenný kurz. Formulácia modelu a jeho hodnotenie pre SR. Pôsobenie fiškálnych a monetárnych zmien.