Medzinárodné tendre a ich právna úprava - Paálová, Petra
Tendre vypisujú inštitúcie a firmy za účelom získania najvýhodnejšej ponuky pre obstaranie tovarov a služieb. Verejné obstarávanie je možno chápať ako povinnosť danú zo strany štátu pri vynakladaní verejných financií. Situácia v oblasti neverejných tendrov. Normatívne predpisy platné pri vypísaní tendrov (verejných súťaží) na území Slovenska. Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2004/18/ES z 31. marca 2004 o koordinácii postupov pri zadávaní verejných zákaziek na práce, na dodávku tovaru a na služby.