Reforma a ďalší vývoj Európskej susedskej politiky - Slováková, Viera
Analýza súčasných vyziev Európskej susedskej politiky. Bola použitá metóda komparácie južnej a východnej dimenzie Európskej susedskej politiky v oblastiach, akými sú jej vývoj, prostriedky a ciele, východisková pozícia, súčasná situácia a vyhliadky do budúcnosti. Objasnenie významu Európskej susedskej politiky, jej vývoja, prostriedkov a cieľov, medzinárodných dohôd, súčasnej situácie, nových vyhliadok a komparácie južnej a východnej dimenzie. Výsledok poukazuje na to, do akej miery je reforma Európskej susedskej politiky funkčná, v čom sú jej výhody, nedostatky, hlavné problémy a výzvy do budúcnosti.