Spotrebiteľské vnímanie kvality, ceny a hodnoty - Kintler, Jakub, 1979-
Spotrebiteľské vnímanie hodnoty odzrkadľuje najmä vnímanie kvality a ceny. Cena a kvalita sú základným nástrojom spotrebiteľa, ktoré používa pri hodnotení úrovne poskytovaných služieb a predávaných tovarov. Úspešnosť podniku na spotrebiteľskom trhu výrazne určujú tieto premenné, ktoré majú signifikantný dopad na hospodárenie podniku (predávajúceho). Úspešné poskytovanie hodnôt spotrebiteľom cez kvalitu a primerané ceny je základným kameňom budovania spokojnej a stabilnej klientely, ktorá je predpokladom budúcich rastúcich príjmov predávajúceho.