Formovanie východísk pre podnikateľskú a spotrebiteľskú interpretáciu ceny - Kufelová, Iveta, 1970-
Cenová teória a teória hodnoty v dejinách ekonómie. Cena a jej tvorba z hľadiska firmy a z hľadiska zákazníka, popis podnikateľského a spotrebiteľského vnímania ceny. Tu najmä z hľadiska pohybov v trhovom priestore, neustáleho tlaku konkurencie, musia firmy neustále prispôsobovať svoje východiská, na základe ktorých rozhodujú o cenách svojich produktov. Na to aby mohla firma robiť efektívnu tvorbu cien, potrebuje pochopiť zákaznícky dopyt a prirodzenosť konkurenčného boja na trhu, kde uplatňuje svoje produkty.