Zavádzanie nového produktu - Mikušová, Nora, 1978-
Určenie optimálnej reklamnej stratégie dôležité najmä pri zavádzaní nového produktu na trh. Model monopolu, ktorý v sebe zahŕňa Bassov dopytový model, Vidale - Wolfeho a Ozgov reklamný model spolu s kvadratickou mierou výdavkov na reklamu. Predpokladá sa dynamická cena produkcie monopolu a logistická krivka nákladov. Model neuvažuje s opakovaným predajom tomu istému zákazníkovi, ale uvažuje sa s diskontovaním budúcich tržieb. Pre nájdenie riešenia bol použitý algoritmus Tenga a Thompsona, ktorý vychádza s dikrétnej aproximácie maximalizácie Hamiltonovskej funkcie.