Některé základní funkce vymezuje definice obalu - Cempírek, Václav
Charakteristika pojmov: primárny obal, sekundárny obal, obchodný obal, prepravný obal, pomocný obalový prostriedok, vratný obal, nevratný obal. Jednotlivý obal a skupinové balenie. Typy obalu podľa materiálu. Obal ako významný prvok marketingovej komunikácie. Dôležitosť kvalitného obalu.