Zmeny v zahraničnom obchode Slovenskej republiky s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami - Gálik, Jozef
Zmeny v zahraničnom obchode SR s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami, ktoré so sebou prinieslo rozšírenie EÚ v roku 2004 a 2007. Autori sústredia pozornosť na vzájomné vzťahy dovážaných a vyvážaných agrárnych výrobkov vzhľadom na ich základnú teritoriálnu štruktúru, s dôrazom na obchod s členskými krajinami EÚ a tretími krajinami. Poukazujú na disproporcie vo vývoji obchodu s agrárnymi výrobkami a obchodu s potravinárskymi výrobkami. Podrobnejšie sa venujú situácii v mäsovom a tukovom priemysle. Analýzu dopĺňajú aj o prognózu vývoja trhu EÚ s mäsom a olejninami.