Kontexty manažerského rozhodování - Snowden, D. J.
Rozšírenie tradičného prístupu k manažérskemu riadeniu a rozhodovaniu a formulovanie novej teórie založenej na vede a komplexnosti (complexity science). Rámec Cynefin, ktorý umožňuje výkonným manažérom vnímať veci z nového uhla pohľadu a v ich komplexnosti. Triedenie problémov, ktoré vedúci manažéri riešia, do piatich kontextov definovaných povahou vzťahu medzi príčinou a následkom. Jednoduché kontexty - doména best practices. Zložité kontexty - doména odborníkov. Komplexné kontexty - doména emergence. Chaotický kontext - doména rýchlej reakcie. Vysvetlenie pojmov na praktických príkladoch.