<The> Impact of fixed assets on Polish agricultural production - Zwolak, Jan
Na vyjadrenie závislosti hrubej, finálnej a tržnej produkcie na hrubej hodnote fixného kapitálu a pomerových ukazovateľoch vzťahu tejto hodnoty k produktivite uvedených troch kategórií produkcie bola využitá silová funkcia. Ďalšie spracovanie zahrňovalo charakteristiku premenných. Systém nezávislých premenných využitých v tejto štúdii umožňuje odhad extenzívneho a intenzívneho využitia fixného kapitálu v poľskom poľnohospodárstve v rokoch 2002-2005. Štúdia ukazuje klesajúci vplyv produktivity fixného kapitálu a znižujúcu sa produkčnú efektívnosť poľského poľnohospodárstva v uvedenom období. Táto situácia bola zapríčinená relatívne stabilnou vekovou štruktúrou fixného kapitálu a nízkou priemernou ročnou mierou rastu investícií.