Some aspects of forecasting in insurance business - Fecenko, Jozef
Význam metód prognózovania pre poisťovníctvo. Dva hlavné typy prognózovania - normatívy a plánovanie. Charakteristika týchto typov. Modely prognózovania. Hodnotiaci prístup, časové meradlo a presnosť. Chyby, ktoré sa môžu vyskytnúť v prognózovacom procese.