Global problems of the world - structure, urgency - Jeníček, Vladimír
Globálne problémy sú veľmi diferencované. Klasifikácia globálnych problémov - tri veľké skupiny: intersociálne problémy, prírodno-sociálne problémy, antroposociálne problémy. Obsah a charakteristika každej skupiny.