Human resources development in rural areas of the Czech Republic - Svatošová, Libuše
Pri stanovovaní rozvojovej stratégie regiónov je nutné vychádzať zo znalostí vývojových trendov ľudských zdrojov. Sledovanie vývoja tohto faktora má osobitný význam vo vidieckom priestore, kde v niektorých oblastiach môže dochádzať k nepriaznivej demografickej situácii. Môže to viesť až k postupného vyľudňovaniu takto ohrozených oblastí. Analýza stavu a vývoja ľudských zdrojov vo vidieckom prostredí ČR s ohľadom na veľkostné skupiny obcí.