Výuka statistiky 2007 - Hebák, Petr
Situácia v oblasti výučby štatistiky budúcich absolventov odboru štatistika a študentov, ktorí študujú predmet štatistika 1-3 semestre. Ciele výučby štatistiky. Výučba štatistiky podľa S.S. Wilksa. Kto a ako má učiť predmet základy štatistiky. Tradičná výučba základov štatistiky. Klasický či bayesovský prístup k výkladu elementárnej štatistiky.