Dobrý direct marketing se opírá hlavně o kvalitní adresy - Hájek, Tomáš
Multikanálová marketingová komunikácia a multikanálový zásielkový obchod. Predaj na diaľku - cez papierový katalóg alebo cez internet. Priamy marketing (direct marketing). Dôležitosť kvalitnej zákazníckej databázy. Využívanie direct mailu. Neadresná a adresná distribúcia. Telemarketing - interné a externé call centrá.