Prechod na euro z pohľadu účtovníctva a daní - Bullová, Zuzana
Základný legislatívny rámec prechodu na euro v SR vytvára zákon č. 659/2007 Z.z. o zavedení meny euro v SR, tzv. "generálny zákon". Určuje základné pravidlá, princípy a povinnosti subjektov v súvislosti s prechodom na euro. Zákon v rámci svojích ustanovení splnomocňuje vybrané ministerstvá k vydaniu všeobecne záväzných predpisov, ktoré v špecifických oblastiach bližšie upravia povinnosti stanovené priamo zákonom, najmä povinnosť duálneho zobrazovania prepočtov a zaokrúhľovania pri prechode na euro.