Majetok, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva - Fratričová, Zuzana
Vymedzenie a vykazovanie majetku, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva. Štandard IPSAS 17 nevyžaduje vykazovanie majetku, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva a ktorý by inak splnil definíciu a podmienky vykazovania dlhodobého hmotného majetku. Ak účtovná jednotka vykazuje majetok, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva, je povinná aplikovať ustanovené požiadavky vykazovania a môže, ale nie je povinná, použiť požiadavky na oceňovanie stanovené štandardom. Opatrenie MF SR stanovuje umelecké diela, o ktorých bude účtovná jednotka účtovať a tiež stanovuje diela, o ktorých nebude účtovať, ktoré vo svojej podstate spĺňajú definíciu majetku ako kultúrneho a prírodného dedičstva.