Informačné požiadavky Národnej banky Slovenska vo vzťahu ku komerčným bankám - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Národná banka Slovenska (NBS) je nezávislou centrálnou bankou SR, jej ciele a úlohy. NBS na zabezpečenie regulácie a kontroly bánk s cieľom bezpečného fungovania bankového systému, požaduje od komerčných bánk predkladanie 22 rôznych druhov výkazov na účely výkonu bankového dohľadu a ďalších 42 druhov výkazov na štatistické účely.