Použitie zákonov úmrtnosti pri poistení spojeného života viacerých osôb - Bilíková, Mária, 1951-
Pojem poistenie viacerých osôb. Teória poistenia viacerých životov. Zjednodušovanie určovania jednorazového netto poistného pri poistení viacerých osôb, nakoľko konštrukcia úmrtnostných tabuliek a zodpovedajúcich tabuliek komutačných čísel je pre skupinu osôb v rôznom veku pomerne zdlhavá. Možnosti využitia zákonov úmrtnosti v týchto výpočtoch a odvodenie vzorca, ktoré popisovanú možnosť použitia potvrdí.