Význam oceňovania pri zmenách vlastníckych transakcií európskych obchodných spoločností - Máziková, Katarína
Pri oceňovaní obchodných spoločností európskeho typu v rámci krajín EÚ pre porovnateľnosť údajov je nevyhnutné ocenenie majetku, záväzkov a vlastného imania na reálnu hodnotu a ich vykázanie v účtovnej závierke v súlade s IAS/IFRS, resp. US GAAP, nezávisle od toho, či im táto povinnosť vyplýva zo zákona o účtovníctve.