Logistika jako součást řízení českých podniků - Pernica, Petr
Výsledky výskumu, ktorý uskutočnil výskumný tím Podnikovohospodárskej fakulty Vysokej školy ekonomickej v Prahe s názvom "Nová teorie ekonomiky a managementu organizací a jejich adaptační procesy". Z výskumu vyplynuli závery: Logistika je súčasťou stratégie u troch štvrtín českých podnikov spracovateľského priemyslu. Sledovanie spokojnosti zákazníkov je stále nedostatočné. Logistiku ako nástroj k zvyšovaniu efektívnosti v podnikaní vníma 90 percent manažmentu českých podnikov. Najčastejšia softvérová podpora logistiky je systém ERP, dominujú moduly riadenia skladu, nákupu a výroby. Pokračovanie článku v nasledujúcom čísle.