Silniční nákladní soupravy Eurokombi - Rathouský, Bedřich Erik
Stručný technický popis súpravy Eurokombi (EuroCombi, EcoCombi, Gigaliner). Súpravy konštrukčne vyhovujúce ustanoveniam o otáčaní a zatáčaní ako ich definuje nariadenie Európskej komisie. Krajina pôvodu - Škandinávia, využívanie: Holandsko, Nemecko, Dánsko, Belgicko. Problematika povolenia prevádzky. Argumenty proti zavedeniu súprav Eurokombi na cestách. Dva znepriatelené tábory. Otázka bezpečnosti cestnej dopravy - problematika brzdnej dráhy, ovládateľnosť súprav Eurokombi, predchádzanie nákladných vozidiel osobnými autami, profesionalita vodičov nákladných vozidiel.