Platenie poistného FO a PO - Tomiová, Sandra
Poistné na sociálne poistenie upravuje zákon č. 461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov. Zákon o sociálnom poistení upravuje : nemocenské poistenie, starobné poistenie, invalidné poistenie, úrazové poistenie, garančné poistenie, poistenie v nezamestnanosti, poistenie rezervného fondu solidarity. Stručná charakteristika každého z nich. Platenie poistného FO a PO na jednotlivé druhy sociálneho poistenia má veľký praktický význam pre poistencov, ktorý spočíva v zabezpečení príjmu a v poskytnutí finančných prostriedkov Sociálnou poisťovňou v prípade, ak na strane poistenca nastanú okolnosti, ktoré sociálne poistenie predpokladá.