Hodnotenie ekologického stavu vodných tokov v Slovenskej republike - Bartík, Ivan
Autori uvádzajú základné princípy hodnotenia kvality vôd podľa Rámcovej smernice o vode (Smernica 2000/60/ES Európskeho parlamentu a Rady). Princípom hodnotenia kvality vôd podľa tejto Smernice je stanovenie ekologického stavu na základe štruktúry a stavu prítomných biologických spoločenstiev podporených hydromorfologickými a fyzikálno-chemickými prvkami kvality.