Přístupy společenské odpovědnosti firem ke globalizaci - Černohorská, Lenka
Pojem globalizácia. Najčastejšie globálne problémy. Pozitíva a negatíva globalizácie. Surovinový a energetický problém. Problém rastu počtu obyvateľstva a jeho výživy. Problém prekonania zaostalosti tretieho sveta. Problém životného prostredia. Spoločenská zodpovednosť firiem a globalizácia. Tri oblasti spoločenskej zodpovednosti firiem - ekonomická, sociálna, environmentálna rovina.