Finančná kontrola, dôležitá súčasť reformy verejných financií vo vzťahu k verejnej správe - Šidelský, Ľubomír
Pri vstupe Slovenska do EÚ bolo potrebné reformovať aj oblasť finančnej kontroly vo verejnej správe. Finančné riadenie a kontrola. Vnútorný audit. Centrálna harmonizačná jednotka. Prenesenie váhy kontroly do fázy ex ante - predbežnej finančnej kontroly. Fáza ex post - následná finančná kontrola po realizácii finančnej operácie. Čo tvorí primárnu a sekundárnu legislatívu.