Transparentnosť trhu verejného obstarávania v Českej republike a v Slovenskej republike - Pavel, Jan
Vymedzenie základných pojmov verejného obstarávania. Vývoj legislatívy verejného obstarávania v Českej republike a Slovenskej republike počas rokov 2001-2006. Definovanie troch ukazovateľov na určenie transparentnosti a otvorenosti trhu verejného obstarávania. Prezentácia jednotlivých ukazovateľov pre Českú republiku a Slovenskú republiku za obdobie 2001-2006. Hlavné dôvody nízkeho stupňa otvorenosti a transparentnosti v obstarávacích systémoch Českej a Slovenskej republiky a návrh opatrení na ich zlepšenie.