Stress management a možnosti využití jeho technik v podnikové praxi - Gurská, Sylvie
Stress management zahrňuje techniky, ktoré majú človeka vybaviť efektívnym obranným mechanizmom proti psychologickému stresu. Je možné ich aplikovať na všetkých úrovniach manažmentu aj v podobe školenia zamestnancov firmy. Medzi metódy umožňujúce analyzovať stresové udalosti a riadiť čas patrí Stress Diary (vedenie denníka) a analýza zamestnania. Ďalšie techniky slúžia tiež k zvládnutiu stresových situácií, k zdokonaleniu prezentácií a verejných vystúpení zamestnancov firmy. Môžu sa stať súčasťou podnikovej kultúry a môžu sa podieľať na vytváraní imidžu firmy.