Slovak agricultural farms in different regions - comparison of efficiency - Sojková, Zlata
Výsledky stochastického parametrického prístupu odhadu produkčných hraníc. Na báze odhadu stochastickej produkčnej funkcie s využitím Cobb-Douglasovej produkčnej funkcie sú odvodené outputovo orientované miery technickej efektívnosti. Vzhľadom k rozdielnemu charakteru výrobných podmienok boli do modelu implementované kvalitatívne premenné, ktoré zohľadnili kvalitu výrobných podmienok. Údajovú základňu tvoria podnikové údaje 79 slovenských poľnohospodárskych podnikov hospodáriacich v rôznych výrobných podmienkach v rokoch 2003-2005.