Kultura školy - Kubíčková, Miloslava
Každá škola je ovplyvňovaná prostredím, v ktorom pôsobí. Vplyv prostredia môžeme rozdeliť podľa miesta pôsobenia na vplyvy vnútorné a vonkajšie. Manažment školy môže ovplyvniť osobitne pôsobenie vnútorných činiteľov. Kvalita vnútorného prostredia škôl je jedným z rozhodujúcich a najsilnejších faktorov ovplyvňujúcich vnímanú kvalitu práce školy. Autorka v príspevku naznačuje, že na vytvorenie pozitívneho prostredia má rozhodujúcu úlohu manažment. Samozrejme ho ovplyvňujú aj ďalší činitelia ako je kvalita pedagogického zboru, medziľudské vzťahy. Výsledky dotazníkového prieskumu.