Meranie a hodnotenie užitočnosti - Kissová, Jana, 1979-
Užitočnosť ako vnímanie vlastného šťastia a spokojnosti spotrebiteľa. Užitočnosť založená na preferenciách spotrebiteľa. Hodnotenie užitočnosti. Meranie užitočnosti - kardinalistický prístup. Zákon klesajúcej hraničnej užitočnosti. Zákon vyrovnávania hraničných užitočností. Príklad celkovej a hraničnej užitočnosti. Ordinalistický prístup k užitočnosti.