Využitie benchmarkingových metód v terciálnej sfére - Liberko, Igor
Benchmarking je proces, v ktorom sa preukáže, kto je najlepší, kto dáva štandard pre dané odvetvie a hlavne aký je ten štandard. Cieľom celého procesu je zistiť ako sa stal najlepší najlepším a čo musíme vykonať, aby sme dosiahli jeho úroveň. Benchmarking v zdravotníctve je proces využívaný v zdravotníckych a z časti aj v strategickom manažmente v zariadeniach, ktoré prehodnocujú aspekty ich obchodných procesov, porovnávaním sa s najlepšími v ich odvetví.