Samospráva zrie v práci pre občana - Sýkora, Michal
V máji 2008 sa v Bratislave konal XVIII. snem Združenia miest a obcí Slovenska. Skrátená verzia správy o činnosti Združenia miest a obcí Slovenska. Odborné a technické vybavenie územnej samosprávy v snahe zvýšiť kvalitu činnosti samosprávy. Novela dvoch kľúčových zákonov. Spolupráca dvoch kontrol. Podmienky čerpania podpory z eurofondov. Príprava Slovenska na zavedenie eura. Finančné zabezpečenie kompetencií miest a obcí. Sociálne a zamestnanecké služby. Legislatíva. Samospráva v európskom kontexte. Priority do budúcnosti.