Hodnotenie špecializácie a koncentrácie ekonomiky SR a krajín Visegrádskej štvorky na základe merania štruktúrnych zmien - Melišek, František
Medzi ekonomickým rastom a štruktúrnymi zmenami v ekonomike existuje interdependentný vzťah, teda ekonomický rast a štruktúrne zmeny nemôžu prebiehať v ekonomike nezávisle. Existujú rôzne prístupy a spôsoby merania a kvantifikácie štruktúrnych zmien v ekonomike. Zameranie sa na tieto indikátory, ich výpočty a analýzu: index špecializácie odvetví, index koncentrácie odvetví, ukazovateľ intenzity štruktúrnych zmien a Lilienov indikátor.