Faktory kooperácie v medzinárodných vzťahoch a problémy medzinárodných organizácií - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Svetová politika a medzinárodné vzťahy. Faktory kooperácie. Tri dimenzie ovplyvňujúce kooperáciu - štruktúra odmien, tiene budúcnosti a množstvo aktérov. Vplyv domácej politiky na kooperáciu. Systematické chyby medzinárodných organizácií. Teoretické perspektívy kooperácie v súčasnosti.