Konkurencieschopnosť potravinárskeho priemyslu SR v súčasnom podnikateľskom prostredí - Tršťanská, Alena
Problémy potravinárskeho priemyslu v SR: kapacitná predimenzovanosť sektora, nízka konkurencieschopnosť na zahraničnom i domácom trhu, technologické zaostávanie a ďalšie. Negatívna obchodná bilancia. Zvýšenie exportu ako základný predpoklad zvýšenia prosperity potravinárskeho priemyslu v SR. Adaptácia poľnohospodárstva na nové podmienky po vstupe do Európskej únie.